Istorijat

Proizvodnja vaga u Ćupriji ima dugu tradiciju. Počeci proizvodnje datiraju od 1955 godine. Iz male vagarske radionice „PRECIZ“ pri fabrici šećera, potekli su prvi modeli decimalnih vaga, magacinskih vaga i kolskih šećeranskih vaga namenjenih za prijem repe.

Deset godina kasnije kompletan proizvodni i kadrovski potencijal vagarske radionice „PRECIZ“ prelazi u sastav metalske industrije „MIP“. Vagarska proizvodnja tu dobija zamah sa stalnim povećavanjem proizvodnje i osvajanjem novih tipova vaga.

Početkom devedesetih godina prošlog veka reorganizacijom holding kompanije „MIP“ nastaju preduzeća “MIP MERILA” – preduzeće za proizvodnju vaga i “MIP SERVIS” – preduzeće za servis vaga.

Početkom dvadesetog veka odnosno 2002. godine svojinskim transformacijama nastaje današnje preduzeće – fabrika vaga “MERILA”.

U periodu posle 2002 godine iz godine u godinu fabrika vaga „MERILA“ povećavaju obim svoje proizvodnje gde posebno mesto zauzima proizvodnja elektromehaničkih vaga.

U tom periodu fabrika vaga „MERILA“ usvaja i razvija proizvodnju elektromehaničkih podnih – platformskih vaga, elektromehaničkih stočnih vaga, vaga za klaničnu industriju , specijalnih industrijskih vaga, elektromehaničkih kolskih i železničkih vaga.

U periodi od 2012 godine fabrika vaga „MERILA“ počinje saradnji sa renomiranim svetskim kućama za proizvodnju elektrokomponenti za vage: „DINI ARGEO“ iz Italije , „FLINTEC“ iz Nemačke, „T-SCALE“ iz Tajvana.

Početkom 2013 godine fabrika vaga „MERILA“ su ovlašćena od strane Ministarstva Privrede da kao ovlašćeno telo vrši poslove overavanja vaga sa neautomatskim funkcionisanjem.

Razvoj proizvodnje vaga uslovio je i širenje proizvodnih kapaciteta te fabrika vaga „MERILA“ početkom 2011 godine počinje da koristi novi savremeni prostor u svom vlasništvu u novoj industrijskoj zoni u Ćupriji. Prostor sa novim proizvodnim pogonom , posebnim prostorijama za overavanje vaga (laboratorija) te prostorom za popravku svih vrsta elektromehaničkih vaga daju veliku sigurnost u ostvarivanju daljih planova i ciljeva u proizvodnji, servisu i overavanju vaga.

“MERILA” su danas značajan proizvođač vaga na Srpskom tržištu na visokom tehničkom i tehnološkom nivou.

Zašto izabrati baš nas:

pouzdana rešenja za merenje težine100%

100% Complete

pratimo savremene trendove85%

85% Complete

ideje, rešenja, tehnička podrška95%

95% Complete

imamo rešenje za vaše probleme91%

91% Complete

u kontaktu sa klijentima 24h100%

100% Complete

lider u oblasti vagarstva98%

98% Complete

Posetite našu kancelariju

Ako želite saznati više o vagama fabrika vaga „MERILA“ je spremna da Vam pruži sve informacije kao i pomoć da postignete najbolje rešenje za bilo kakav problem sa merenjem mase koju imate. Naša kancelarija se nalazi na adresi 35230 Mihajla Pupina 12 Ćuprija, Srbija. Telefon: + 381 (0)35 / 280 120. Email:info@merila.rs

Osim svojih proizvoda, firma “Merila” nudi svojim klijentima i usluge kontrole, servisa i preventivnog održavanja.

Detaljnije

Trudeći se da iz dana u dan budemo sve bolji u tome, ispunjavajući potrebne standarde, kao akreditovano kontrolno telo vršimo kontrolu i overavanje merila.

Detaljnije

Fabrika vaga Merila - Vaš pouzdan partner!

Imamo rešenje za vaše probleme, pozovite nas + 381 (0)35 / 280 120

Naši partneri

Već dugi niz godina sarađujemo sa renomiranim firmama iz oblasti vagarstva