Ovlašćeno kontrolno telo

MERILA doo Ćuprija je akreditovano kontrolno telo za kontrolisanje vaga sa neautomatskim funkcionisanjem klase tačnosti (III) i (IIII) . Broj akreditovanog kontrolnog tela je 06-121.

Akreditaciono telo Srbije (ATS) je akreditovalo MERILA doo po standardu SPRS ISO/IEC 17020:2012.

MERILA doo Ćuprija je ovlašćena od strane Ministarstva privrede kao ovlašćeno telo za obavljanje poslova overavanja vaga sa neautomatskim funkcionisanjem klase tačnosti (III) i (IIII) (rešenje broj: 021-03-304/2015-07)

Broj ovlašćenog kontrolnog tela je OM 051.

Vage sa neautomatskim funkcionisanjem klase tačnosti (III) i (IIII) nosivosti do 9000 kg se overavaju na svake dve godine.

Vage sa neautomatskim funkcionisanjem klase tačnosti (III) i (IIII) nosivosti preko 9000 kg se overavaju svake godine.

NATPISNA PLOČICA - Tablica na vagi mora da sadrži službenu oznaku M-3-xxx. Ukoliko na vagi ne postoji natpisna pločica ili na natpisnoj pločici nema Službene oznake to znači da vaga nije u zakonskoj metrologiji odnosno nije odobrena od Direkcije za mere i dragocene metale te da se ne može overiti tj. koristiti u svrhe zvaničnih obračuna.

Preuzmite dokumente:

Odluka Akreditacionog tela Srbije o dodeli akreditacija

Rešenje Ministarstva Privrede

MERILA doo Ćuprija, na osnovu zahteva za overavanje, vrši overavanje merila mase – vaga sa neautomastkim funkcionisanjem klase tačnosti (III) i (IIII) koja su u zakonskoj metrologiji.

Zahtev za overavanje Administrativna taksa

Fabrika vaga Merila - Vaš pouzdan partner!

Imamo rešenje za vaše probleme, pozovite nas + 381 (0)35 / 280 120